Onderwijs

Studieprogramma

Snelle ontwikkelingen in de technologie, zoals kunstmatige intelligentie, robotica en algoritmen, veranderen de organisatie van het werk. Dit roept vragen op op individueel, organisatorisch en maatschappelijk niveau. Bijvoorbeeld:
  • Hoe geeft AI opnieuw vorm aan samenwerking en communicatie tussen werknemers?
  • Worden hiërarchische verhoudingen op het werk geherstructureerd door robotisering?
  • Heeft platformisering invloed op ons begrip van zelfstandigen?
Het programma biedt je meerdere perspectieven en instrumenten om digitale technologieën in de veranderende wereld van werk te bestuderen (voortbouwend op inzichten uit de psychologie, sociologie en bestuurskunde)

 

Curriculum

Dit masterprogramma biedt zowel een theoretisch als een praktisch inzicht in de veranderende organisatie van werk. We zullen veel mogelijkheden bieden om de concepten uit het klaslokaal toe te passen op de echte wereld, bijvoorbeeld door “het veld” in te gaan naar organisaties, beleidsadviezen te formuleren, en coachings- en consultancyvaardigheden te ontwikkelen.

De specialisatieseminars zullen worden gegeven door ten minste twee professoren uit verschillende vakgebieden (bijv. een socioloog en een psycholoog) om fenomenen met verschillende academische lenzen te belichten en te illustreren hoe dit verschillende inzichten oplevert, allemaal nodig om een volledig begrip te krijgen van de organisatiedynamiek in de digitale samenleving. De lessen worden gegeven in kleine groepen met veel ruimte voor discussie.

Voor je thesis krijg je de kans om deel te nemen aan een thesisgroep die zal worden begeleid door twee professoren uit verschillende domeinen, opnieuw om de multidisciplinaire focus van deze master te verzekeren en je een breed perspectief te bieden. Als u uw thesis liever zonder groep afrondt, krijgt u ook twee begeleiders met een verschillende academische achtergrond.

Het curriculum is onder voorbehoud van wijzigingen. Aan deze informatie (inclusief de informatie via de hyperlinks) kunnen geen rechten worden ontleend.

Voor meer informatie, klik hier: https://www.eur.nl/en/master/organisational-dynamics-digital-society

Zie ook onze nieuws pagina voor informatie over onze onderwijsactiviteiten.